#12 - De gazetten en co moeten vol

Doe er als lokaal ingebedde kmo uw voordeel mee!  

Aandacht in allerlei pers (online en offline) is gratis en beter dan reclame, want in principe objectief. Je ziet dat een aantal media actief inzetten op lokaal nieuws. Ze doen dat niet voor niks. Ze doen dat omdat mensen dat allemaal lezen en ze er zo centen aan kunnen verdienen. Zorg ervoor dat ‘de mensen’ ook jouw bericht lezen.
Hoe doe je dat?
- Bedenk een onderwerp waar je een stukje over kan maken, iets dat de platte commerce ontstijgt: nieuw product, ecologische oplossing,  goed doel waar je aan meewerkt, ...
- Maak daar zelf een artikeltje over of laat het schrijven.
- Maak ook zelf een aantal foto’s met een voldoende deftig fototoestel.
- Vraag aan de communicatiedienst van je gemeente de lijst met adresgegevens van lokale pers (dat zijn niet alleen HLN en Het Nieuwsblad, er zijn ook een pak lokale online initiatieven dikwijls van vrijwilligers)
- Mail iedereen met de vraag om er aandacht aan te besteden. Eventueel kan je een gadget/product/bon voor de journalist per post op te zenden… een beetje stimuleren kan geen kwaad, nietwaar.
- Je kan ook iets ruimer gaan en hen aanbieden door middel van een wedstrijd iets weg te geven.
- En, en dat is dé tip, stuur het artikel en de foto’s ook via Facebook als chatbericht door naar die media die er een pagina hebben. In onze ervaring wordt daar direct op gereageerd.  

Video

De laatste actie die we zo gedaan hebben zorgde ervoor dat er een bericht kwam op AVS, Radio2 en in de Gentenaar. Allemaal gratis.    

0499/22 18 11 of herman@hermanjanssens.be