#17 – Haat Google baby’s met duurzame jumpsuits?
Een tijd terug zat ik samen met de onderneemster achter HappyKiddo uit Gent. HappyKiddo is een abonnement op duurzame babykledij. 

Een baby verandert in zijn eerste levensjaar zo’n zes keer van kledingmaat . Om het betaalbaar te houden, koop je dus voor een appel en een ei bij Primark (maar dan kan je het blijkbaar wel best eerst wassen voor je het aandoet en vooral er niet bij denken hoe het gemaakt is) of je kleedt je uk in de afdragertjes van familie en vrienden. 

Of je gaat met duurzame oma’s winkelen die er goed tegen kunnen. Of je gaat in op het circulaire aanbod van HappyKiddo waarbij je om de zoveel tijd verse hippe duurzaam geproduceerde kleerdjes gebruikt voor je uk tot die er weer is uitgegroeid. 
Jumpsuit een goede naam?
Sophie vroeg me terzijde of ik de oorspronkelijke naam ‘Jumpsuit’ goed vond.
Wie me een beetje kent, weet dat ik af toe al eens een jeanssalopette durf aandoen zoals de Waltons van weleer en helemaal geen probleem heb met onesies of overalls. Jawel, ik heb van beiden een exemplaar waarmee ik van mijn gebroed wel niet de openbare weg op mag.
En toch vond ik Jumpsuit geen goede naam.

Op zoek naar een goede naam? Laat Google mee beslissen 
Google eens ‘Jumpsuit’ en zie dan de strijd tussen Zalando, Cks, JBC, H&M etc om daar op de eerste positie te staan. Dat zijn allemaal grote spelers met bijzonder diepe zakken. Het wordt dus bijzonder moeilijk om daar je plaatsje tussen te veroveren.
Stel: je hebt van een kennis gehoord dat er een gebruikssysteem is van kinderkledij in Gent en het heet Jumpsuit. Wat doe je dan? Inderdaad ‘Jumpsuit’ ‘Gent’ googlen. Kijk zelf maar eens waar je dan belandt. Op een eerste pagina van Google waarbij er je eerst x Google ad ziet.
Aangezien het belang van Google moeilijk onderschat kan worden, werd Jumpsuit uiteindelijk HappyKiddo.

Leerles – trek je potentiële naam door Google
Als je een naam nodig hebt voor een bedrijf, nieuwe service of product, trek hem dan zeker eerst door Google. Je moet het wel effectief doen en niet steeds denken daarmee kunnen we ons niet onderscheiden. Zo is ‘design for pussies’ een kartonnen kattenhuis van een Gents onderneemster maar de naam geeft absoluut niet de hits die u zou denken.
Probeer maar! Geen gevaar deze test is ‘suitable for work’;-) 

We zijn steeds graag bereid om u te helpen met een (gratis) klankbordsessie.
0499/22 18 11 en we plannen een moment in.