#8 Hou nooit een opendeurdag!? 2 redenen.
herman janssens Hou nooit een opendeurdag
Een opendeurdag heb ik op zich altijd al een beetje een vreemd gegeven gevonden: alsof je winkel of bedrijf de rest van het jaar niet open staat voor je klanten.

Maar dit is niet waarom ik oproep om géén opendeurdag te houden.

De volgende twee redenen zijn dat wel:
1. Drache nationale
Stel: Je hebt behoorlijk wat budget gepompt in het bekendmaken van je opendeurdag. Je hebt voldoende personeel voorzien om de potentiële klanten bij te staan. Je hebt een serie promo’s ingeslagen. Er is een hapje en een drankje voorzien. En dan kijk je op de buienradar en wordt er de ganse dag regen of net prachtige zon voorspeld en zie je bijna geen kat. 
We wonen in België. Je bent dus nooit zeker van het weer.

2. Ontevreden klanten door jezelf georganiseerd
Voor immobiliënmakelaars werkt het soms: ze beperken bezoekuren van een pand en hebben eventueel zelfs één of meerdere koppels ingehuurd die ook in het pand rondlopen zodat de echte kandidaat kopers nerveus worden en sneller kopen. 
Schaarste creëren is dat. Daarom sluiten immomakelaars elk bezoek aan een pand af met ‘wacht niet te lang met beslissen want er zijn nog kandidaten’. 
Door de band genomen is het volgens mij echter beter dat je met je vaste medewerkers potentiële klanten zonder al te grote pieken te woord kan staan en helpen, één per één.

Daarom hield ik in mijn fietsfirma nooit één opendeurdag maar een opendeurperiode meer bepaald van Milaan San Remo tot de Ronde van Vlaanderen.
Zo heb je verkoop, kom je je klanten tegemoet die in zijn voor een ‘batje’ aka ‘nen hazaard’, beperk je je risico door weersomstandigheden en kan je on going je klanten servicen.

Hulp nodig? Bel gerust 0499/22 18 11.