Ondernemerscoach. Je externe klankbord.

  Als ondernemer weet je dat het soms echt eenzaam is aan de top van je firma. Bepaalde strategische of grotere operationele vragen kan je niet echt met een van je mensen bespreken. Sommige werknemers hebben er ook geen zin in om daar echt mee over na te denken en eventueel mee in te beslissen. Een van mijn beste mensen uit mijn fietsfirma zei het steevast in het Frans 'C'est toi qui est le patron'. Met andere woorden 'beslis zelf en laat mijne kop gerust met je vragen'. Op zo een moment is een ondernemerscoach een oplossing.

   

  Een ondernemerscoah extern aan je bedrijf of organisatie laat je toe in vertrouwen je keuzes te bespreken

  Sta je aan het hoofd van een organisatie of een bedrijf dan heb je veelal wel een Raad van Bestuur die mee de strategische lijnen uitzet maar ook daar kan je moeilijk het achterste van je tong laten zien. Eens in alle openheid sparren ligt moeilijk. Met iemand die ervaring heeft als ondernemer en extern is aan je eigen bedrijf of organisatie of Raad van Bestuur,kan je wel in alle openheid van gedachten wisselen. Je kan de voor- en nadelen van bepaalde oplossingen bekijken. Een externe brengt ook zijn ervaring uit andere sectoren en bedrijven mee. En als echte Gentenaar durft Herman ook de nodige kritische vragen te stellen opdat de gekozen weg voor jou de juiste wordt.

   

  Met dit soort vragen kwamen andere ondernemers bij mij als ondernemerscoach

  • Moet ik mijn firma verkopen? Ik heb een bod gekregen.
  • Hoe ga ik nu de volgende 10 jaar verder met mijn zaak en mijn mensen?
  • Stappen we in die franchise of proberen we 100% op eigen houtje te starten?
  • Wat wordt onze kerndoelgroep? Zouden we 40% van onze markt durven laten vallen om ons echt te concentreren op wat we leuk vinden en waar we in gespecialiseerd zijn?
  • Ook mensen die een idee hebben om een bedrijf te starten, heb ik al veelvuldig geholpen.

   

  Heb je ook concrete vragen over je onderneming of je marketingstrategie waarover je met een ervaren professional van gedachten wil wisselen in alle discretie en openheid? Sta je op het punt om je vaste baan op te zeggen en wil je graag wat ervaring komen aftappen? Bel me even op 0499/22 18 11.

   

  Stap 1 - Bellen me gewoon even op

  Zullen we gewoon eens bellen of videocallen? Ons eerste half uur is sowieso altijd zonder factuur. In een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek kijken we eerst of er een 'klik' is, en of ik voor jou de geschikte persoon ben om mee te sparren. Jij moet je goed voelen bij onze (Gentse) kritisch opbouwende stijl. En wij moeten even overwegen wie je het beste kan helpen en of we überhaupt geschilt zijn om je te helpen.

   

  Stap 2 - Eén of meerdere gesprekken. Alles kan. Geen verplichtingen.

  Als jij het ziet zitten, dan spreken we een moment af en houden een eerste gesprek van maximaal 2 uur. Soms is zo één gesprek voldoende. Soms zijn er meerdere gesprekken over een langere periode. Soms kunnen mensen met wat beslist is na één gesprek weer 3 jaar verder. En er zijn er die dan na 3 jaar weer contact opnemen om dan weer gelanceerd te zijn. Niets moet, alles kan.

   

  Resulaten voor jou

  • Een duidelijke marsrichting - De ondernemen die ik laatst sprak, heeft zijn zaak verkocht en is content. Af en toe schuurt het nog een beetje omwille van de emotie maar het is ok.
  • Bevesting van je strategische keuzes - Dikwijls is kiezen verliezen. Zo ook voor de verschillende ondernemers waarmee ik samen besliste om hun aanbod scherper te stellen. Strategie is dan vooral zeggen wat niet meer gaat doen.
  • Geen twijfel meer over waarop je gaat inzetten - De keuze welke merken wel en welke merken niet meer in het gamma zullen zitten, is duidelijk gemaakt. Nu kan de marketingcommunicatie uitgerold worden zonder twijfel. 
  • Vrolijk verder - De onderneemster die de volgende 10 jaar tussen nu en haar pensioen niet zo goed voor zich zag, schrijft nu een heel positief verhaal waar zij en haar mensen én de klanten oprecht vrolijk van worden.
  • Starten met een eigen bedrijf - Starten met een firma is een groet stap. Ik ben eigenlijk best wel verheugd dat ik een hele serie mensen heb kunnen helpen bij het zetten van deze grote stap. Succes is vele vaders. Uiteraard hebben ze hun succes vooral aan zichzelf te danken. Ik heb gewoon tips, ervaring meegegeven en vragen gesteld.

   

  Waarom kiezen voor Herman als ondernemerscoach?

  • Authentiek - Ondernemende mensen helpen, beschouw ik als mijn 'devoir d' etat' als ondernemerscoach.
  • Probleemoplossend - Mijn natuurlijke bedding bestaat er steevast in om te proberen om een probleem op te lossen.
  • Creatief denkend - Bij die stapsgewijze vooruitgang richting een oplossing is het steeds goed om eerst ook creatief, inventief naar de allerlei mogelijk pistes te kijken.
  • Ervaren - Niet alleen heb ik zelf een firma letterlijk vanuit mijn garage opgericht. Ik heb ook moeilijke keuzes moeten maken. Mensen moeten ontslaan. Nieuwe zaken die ik probeerde terug stopzetten. En ik weet wat het met je doet als je je bedrijf verkoopt. Sedert die verkoop loop ik 15 jaar rond ik allerlei organisaties en bedrijven. Ik werkte samen met allerlei mensen in diverse projecten. Altijd stak ik er iets van op wat ik graag deel met jou.

   

  Wat zeggen andere klanten?

  Vanessa van Billie Cup:"Moet je dringend knopen doorhakken? Twijfel je aan je businessmodel? Ben je op zoek naar nieuwe klanten en mogelijkheden? Talk to this guy! Eén dagje met Herman en je zit terug op het juiste spoor. ready for full speed ahead!"

  Kim van Het Vijverhuis in Deinze: "Ik wil Herman aanraden voor zelfstandigen of KMO-'s die nood hebben aan marketing input, advies, raad, kritisch denken en een ongezouten mening! Hij heeft me goed geholpen tijdens de overgang van De Dierenvriend naar Het Vijverhuis met de nodige kritische vragen! Merci Herman."

  Annelore van Allez Chantez: "Samenwerken met Herman is zoals dansen, rock-'n-roll dan wel. Hij zwiert je brein open, laat je project alle hoeken van de kamer zien en zet je aan het eind netjes weer met beide voeten op de grond...met een hele lijst inspirerende referenties en concrete tips om je marketing te optimaliseren."

   

  Ervaren ondernemerscoach voor ondernemers

  Ook bij organisaties die een hart hebben voor ondernemers was ik de afgelopen jaren betrokken als ondernemerscoach. Zo was ik peter van Ondernemers- en Marketingcoach van Unizo, Klankbord van de startende ondernemers bij Bryo van Voka. Bij de kmo's die deelnamen aan Kmo Challenge en Kmo Excellence van de Vlerick School zat ik dan weer in hun panel. De mensen met plannen die deelnamen aan het Social Entrepreneurship Bootcamp van De Punt konden me al verschillende keren honderduit al hun vragen stellen. En elke maand is er een project van intrapreurs van leden van Verso die ik vanuit de Adviesraad tracht te inspireren bij de opstart van hun project of onderneming.

  Ondernemerscoach, Marketingcoach, Starterscoach, Freelance Marketing Manager, Gent

  Hoe kan ik je helpen?

  Op zoek naar een ondernemerscoach voor het bespreken van je grote vragen in alle vertrouwen?

  Neem even contact op,  we houden een videocall en dan kan je zien of het klikt.

  Een vraag?  Voor Strategie en Marketing

  Voor Leadership en Communicatie

  Nieuwsbrief


  Ja, ik ontvang graag de GRATIS tips & tools
  (max. 4/jaar)
  * dit hebben we nodig