Op zoek naar een inspirerende, bruikbare workshop?

Op zoek naar een dynamische workshop met praktisch bruikbare informatie rond ondernemerschap en marketingstrategie voor ondernemers? Voor een groep of voor een dag binnen je bedrijf of organisatie. Bel me gerust even op 0499/22 18 11. Ik luister graag naar je vraag. Enthousiasme en inspiratie verzekerd.


Ik deel graag mijn kennis rond marketing, strategie, retail al of niet in combinatie met duurzaamheid en mijn ervaring als ondernemer. Steeds super praktijkgericht. En wanneer je het voor ondernemers doet, dan is het uiteraard direct en interactief.
 

Thema's waarover ik graag mijn kennis en ervaring deel:


Duurzaamheid is marketing en marketing is duurzaamheid.(Keynote)
Marketing gaat over maximale behoeftenbevrediging los van de toekomstige generaties.
Duurzaamheid gaat over behoeftenbevrediging, marketing dus, van de huidige en alle toekomstige generaties. Op dit ogenblik bevinden we ons in het momentum om de duurzaamheid als speerpunt uit te spelen in je marketing. Hoe begin je daarmee? Ik geef inzichten en voorbeelden. En ik toon ook aan dat 'de duurzamen' een markt zijn op zich en hoe je die kan bereiken.

Blue Ocean Strategie. (Workshop of Keynote)
Anders zijn als bedrijf, ondernemer of organisatie en daardoor (maatschappelijk) winst maken zonder in een negatieve prijzenspiraal terecht te komen. Daarover gaat Blue Ocean Strategie.
Ik toon je graag op een creatieve manier hoe je daar zelf kan op inzetten.
Wat levert deze workshop je zeker op?
- inzicht in een aantal methodieken op het vlak van innovatie van je waardenpropositie die je op je eigen bedrijf/organisatie kan toepassen.
- inspiratie door de talrijke praktijkvoorbeelden.
- bewustwordingvan de nood aan een unieke klantenwaardenset als kern van je branding. 

• Marketingstrategie. (Workshop)
In deze workshop maak ik je graag duidelijk dat je voor je marketing vanuit je kern moet vertrekken als bedrijf. Over de 'why' en de 'how' is meestal ruim nagedacht. Het moeilijkste is echter de 'what' vanuit de ogen van de klant bekijken en dat dan ook op een aantrekkelijke manier kunnen verwoorden. We kijken naar de gewilde klantengroepen en hoe je ze clustert in persona's. Ik dwing je ook graag de belofte te maken afscheid te nemen van bepaalde klantengroepen. Het grote voordeel van een duidelijk strategisch doel wordt in deze zin ook toegelicht. Verder behandelen we de verschillende aspecten van branding, het gebruik van beelden en het belang van het inbouwen van zekerheden in je aanbod.


Pitching.(Workshop) 
Hoe zorg je ervoor dat de door jou gewilde klant binnen de 10 seconden de eerste stap zet om in te gaan op jouw aanbod?
Wat levert deze workshop je gegarandeerd op?
- Het inzicht dat je altijd en overal een 'call-to-action' moet inbouwen in je communicatie.
- Dat je daarvoor eerst een afgeleid doel moet hebben.
- Dat het bekende 'bruggetje' uit de verkooptechniek echt werkt.

Red de Retail. (Workshop of Keynote)
Ik lever graag inspiratie om als winkelier meer een ondernemer te worden in deze uitdagende tijden. ik heb zelf een fietsfirma gehad met een winkel en ik heb de afgelopen jaren voor verschillende retailers gewerkt en was tig keer spreker voor Unizo op dit vlak.
Wat levert deze lezing je op?
- inzicht in de mogelijkheden die je hebt om bepaalde klantengroepen aan te trekken en vast te houden
- hoe (terug) investeren in print wel degelijk een heel positief effect kan hebben.

Naargelang de invulling die je nodig hebt, pas ik me zeker aan. Anderhalf uur, twee uur, een dag? 
Of ik verzorg een workshop binnen je bedrijf of organisatie waarbij jullie met de aangebrachte inzichten echt aan de slag gaan, concepten uitwerken en projecten opstarten.

 

Referenties.

De afgelopen jaren heb ik vele keren gesproken voor

  • Unizo
  • Voka
  • Erov
  • De Punt

en verder ook voor HoGent, Antwerp Management School, Etion, Verso, Bryo, Syntra, de Nederlandse Kamer van Koophandel, Ho West, Foodstep, Centrum voor Ondernemerschap en Markant.

 

Wat zeggen de klanten?

Geert Velghe van Erov 'Herman is het prototype van de échte inspirator en motivator. Als je Herman boekt zal je er nooit spijt van krijgen!'

Karlien Erregat van Unizo 
'Herman is een zeer gedreven lesgever die steeds bruist van creatieve ideeën. Wat hem bijzonder maakt is dat hij dit combineert met een flinke dosis realiteitszin. Zijn sessies marketing zijn daarom perfect voor de KMO-ondernemers die op zoek zijn naar concreet toepasbare tips waarmee ze onmiddellijk zelf aan de slag kunnen.'

Jan Teurrekens van Bryo Voka
'Geen blad voor de mond en to the point advies, vol passie en enthousiasme.'

 

Wat zeggen de deelnemers?

Dirk Vermeulen: 'Fijn dat je er gisteren bij was op de Startersdag. Het was een lichtpunt tussen het anders bijzonder saai aflezen van powerpointjes op een scherm. Je deed je presentaties met passie en met volle goesting, wat bijzonder aanstekelijk werkt om een trap onder de eigen kont te verkopen en in gang te schieten :-) ik ben er zelf altijd voorstander van geweest om een goed idee desnoods al dansend op tafel te verkopen, en dat is een stuk makkelijker als je er zelf in geloofd. 'Let the beast go' dixit Dehaene. En dat heb ik gisteren -eindelijk - nog eens in levende lijve gezien. Nogmaals bedankt voor de interessante boekentips en de vele 'vonken' die je de zaal hebt ingestuurd. Dergelijke motivatie is veel meer waard dan de uiteenzettingen van een businessplan. Believe me. Ik hoop dan ook in de toekomst eens met jou te kunnen samenwerken.'

Griet Carens: '
Herman is een gepassioneerd spreker die inspireert, motiveert en op een heel korte tijd massa’s nuttige tips geeft.'

Elke Duytschaever: 'Na twee lessen marketing weet ik het wel zeker... de "branie" is aanwezig in de vorm van charisma. Ik heb er heel wat van opgestoken... nu nog de handen uit de mouwen! Dankjewel.'

'Spreekt vanuit passie, werkt enthousiasmerend'
'Goed dat er veel voorbeelden gegeven worden'
'Vooral online tools zijn praktische win'
'Leuke komische aanpak'
'Zeer creatieve inhoud, vernieuwend'

 

Spreker Marketing Workshops, Marketingbureau, Marketingadvies, Gent, Ondernemerscoach, Coach starters, Starterscoach

Hoe kan ik jou helpen?

Op zoek naar een inspirerende spreker voor een workshop?
Neem zeker even vrijblijvend contact op dan bespreken we samen wat ik voor jullie kan doen.

Een vraag?Voor Strategie en Marketing

Voor Leadership en Communicatie

Nieuwsbrief


Ja, ik ontvang graag de GRATIS tips & tools
(max. 4/jaar)
* dit hebben we nodig